Kultura

Početna / Kultura / Sekcije Kulturnog centra

Sekcije Kulturnog centra

Plesna sekcija: Zahvaljujući saradnji sa Plesnim klubom DC Team iz Jagodine, u Kulturnom centru „Dositej Obradović“ Batočina od 2011. godine postoji plesna sekcija. Članovi sekcije su talentovani učenici nižih i viših razreda osnovne škole, kojima je ples omiljena aktivnost u slobodno vreme.
Plesni klub periodično priređuje nastupe u našoj ustanovi, organizuje plesna takmičenja i, po potrebi, učestvuje u ostalim programima Kulturnog centra.
Članovi plesnog kluba osvajali su brojna priznanja na takmičenjima širom zemlje, a Batočinu su veoma uspešno predstavljali i na dečjim karnevalima u Vrnjačkoj Banji i Kragujevcu.

Likovna sekcija: Likovni klub u Batočini , po prvi put, formiran je sredinom 2018. godine i to kao sekcija Kulturnog centra.
Odmah po formiranju klub je, u oviru ustanove, dobio i prostoriju za rad. Na ovaj način Batočinski umetnici dobili su sve potrebne uslove za rad, mogućnost da više stvaraju, ali i da svoja znanja prenose zainteresovanim mladim umetnicima. Među osnivačima kluba su slikari, skulptori i freskopisci iz Batočine i Lapova, a klub je otvoren i za nove članove i ljubitelje slikarstva.
Za prvu predsednicu Likovnog kluba Kulturnog centra „Dositej Obradović“ izabrana je Ana Pantić, umetnica iz Brzana.