POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Održan Sajam turizma u Beogradu, Batočina izlagala na štandu Centralne Srbije

Ovo je jedan od najvećih poslovno – potrošačkih sajmova u jugoistočnoj Evropi, a u čitavoj Evropi se ubraja u prvih sedam po obimu, kapacitetima i broju izlagača. Prema procenama, sajmu je prisustvovalo oko 75 000 posetilaca, jer su popusti za aranžmane uplaćene na Sajmu bile i do 40% niži. Zemlja – partner ovogodišnje manifestacije je Slovenija u koju iz naše zemlje putuje sve veći broj turista, a sledeće godine, to će biti Crna Gora. Na Sajmu su se prvi put predstavile Namibija i Malezija.
U Hali 4 oko 100 lokalnih samouprava predstavilo je svoju turističku ponudu, a među njima je naravno i Batočina, koja je na štandu Centralne Srbije, zajedno sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca i lokalnim turističkim organizacijama iz Topole, Knića i Rače promovisala manifestacije značajne za naš kraj, jer poslednjih godina privlače sve veći broj turista.
Na štandu TOS-a,će biti obeleženo i 160 godina od rođenja Nikole Tesle „Teslinim kutkom“, u kome će posetioci moći da vide prezentaciju njegovih izuma.
Prošle godine prvi put zabeležen porast domaćih turista koji su odmor provodili u zemlji, pa su na štandu JP „Pošta Srbije“ posetioci mogli da podnesu zahteve za vaučere, koje država odobrava, ukoliko su sa sobom poneli svu potrebnu dokumentaciju.
Ponuda aranžmana za letovanje bila je velika i povoljna, a cene su, otprilike, na nivou prošlogodišnjih.  U Grčkoj se može letovati za 59 Eura u vansezoni, pri čemu je uračunat zakup apartmana i  prevoz, pa su se posetioci za ove „ekonomi“ aranžmane najviše i interesovali. U Crnoj Gori se takođe letuje po „prošlogodišnjim“ cenama, u Hrvatskoj su cene malo više, a u Turskoj, niže, ali je zbog nestabilne političke situacije, interesovanje manje. Iz istog razloga, veliki broj agencija je odustao od Tunisa i Egipta, ali su u ponudi noviteti poput Gruzije, Moldavije, Rumunije i brojnih interkontinentalnih, egzotičnih destinacija.