POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Sjajan nastup Badnjevčana na obali Egejskog mora

19.09.2012. U godini kada obeležava veliki jubilej, Kulturno-umetničko društvo „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca vrednim radom, organizacijom i nastupima, na najbolji način opravdava dugovečnost, 100 godina postojanja.
Neumorni mladi igrači iz Badnjevca, predvođeni velikim entuzijastom Draganom Markovićem, predsednikom društva, bili su učesnici Međunarodnog festivala folklora u Solunu, održanog 15. i 16. septembra. 
Na obali Egejskog mora orile su se pesme i igre iz Šumadije, Levča, Svatovac, Tamo daleko..
.Publika iz Soluna, ali i učesnici iz ostalih zemalja, igračko umeće KUD-a iz Badnjevca neprestano su pozdravljali burnim aplauzima i ovacijama.
Iako festival nije imao takmičarski karakter, opšti je utisak da su Badnjevčani imali najbolji nastup.
Kao priznanje i dokaz da su ovi mladići i devojke ostavili najjači utisak i na publiku i na organizatore, jeste poziv za učešće i na sledećem festivalu u Solunu.
U okviru ove manifestacije, delegaciju opštine Batočina i KUD-a „Vuk Karadžić“ primili su predstavnici grada Soluna, gde je iskazana spremnost da se saradnja između naše opštine i najsevernijeg grčkog grada nastavi.
Bila je ovo i prilika da se, pored druženja, upoznavanja tradicije drugih evropskih naroda i nastupa, obiđe i Zejtinlik, srpsko vojničko groblje u Solunu.
Mladi folklorci iz Badnjevca i ovom turnejom pokazali su da će kulturno-umetničko društvo trajati još dugo.