POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 
   
"Montevideo" ponovo u Batočini

03.03.2014. Animirani 3D film “Lego” distributerske kuće Blitz film i video od 6. februara je na repertoaru u bioskopima širom zemlje, a priliku da ga pogleda batočinska publika imala je u petak.
Film koji je sa pravom nazvan „razbijačem bioskopskih blagajni“ tokom prvog vikenda prikazivanja u Americi zaradio je skoro 70 miliona dolara i na taj način je nastavio uspeh prošlogodišnjeg filma „Zaleđeno kraljevstvo“, koji su Batočinci, takođe, videli u svom bioskopu.
Trend je postao, a to se videlo i na primerima „Frozena“ i „Štrumpfova“ kod nas, da nisu samo deca i njihovi roditelji ti koji posećuju bioskope, već je veliki deo pubile animiranih ostvarenja odrastao.
Priča filma „Lego“ govori o zlikovcu, Gos'n Diši, koji dovodi ceo lego svet u opasnost pošto hoće da ga zauzme i o običnom „čoveku“ Emetu, graditelju iz Lego grada koji će morati da spasi taj svet.
Nastavak hita „Montevideo, vidimo se“ svoju „batočinsku“ premijeru imao je 27. januara, a ljubitelji filma kod nas mogli su da ga pogledaju još jednom, u petak, 28. februara.
Za mart mesec predviđena je projekcija još jednog animiranog hita – „Ćurke na slobodi“ kojima glasove pozajmljuju Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković.