POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
KTC učesnik turističkog foruma u Boru

13.05.2014. Peti Turistički forum, na kome je učestvovao i Kulturno-turistički centar “Dositej Obradović” održan je od 8. do 11. maja na Borskom jezeru, a organizovale su ga Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Bor.
Cilj ove edukativno-rekreativne manifestacije bio je da se učesnici kroz predavanja i radionice upoznaju sa savremenim trendovima u predstavljanju i promociji turizma, a istovremeno, po tradiciji, organizovana su i jednodnevna sportska takmičenja turističkih radnika iz cele Srbije. Na predavanjima su učesnici mogli da se upoznaju sa zanimljivim temama kao što su: „Zašto su društvene mreže od presudnog značaja za budućnost destinacije” i „Kako ljudi biraju destinaciju u online svetu”. 
Drugog dana akcenat je stavljen na projektni potencijal u turizmu sa osvrtom na projekat EDEN. Takođe, bilo je reči i o najlepšim destinacijama u svetu.  
Trećeg dana organizovana su  sportska takmičenja na kojima su se predstavnici iz ukupno 52 turističke organizacije iz Srbije nadmetali u pikadu, stonom tenisu, kuglanju, slobodnim bacanjima, nadvlačenju konopca, skoku u dalj, štafeti…
Poslednjeg dana Foruma domaćin je u cilju promovisanja turističke ponude Bora i okoline, organizovao izlet, a turistički radnici imali su priliku da posete rudarsko-topioničarski basen Bor i kafić smešten u jami na 400 metara ispod površine zemlje, kao i da vide Lazarevu pećinu.
Sledeći, Šesti turistički Forum biće organizovan naredne godine na Tari, a organizatori će biti Turistička organizacija Bajne Bašte i Turistička organizacija Užica