POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Božićna izložba ručnih radova u KTC

09.01.2012. Članice Udruženja „Zlatne ruke Batočine“ još jednom su se pokazale kao vrsni majstori u izradi ručnih radova i rukotvorina. Svoje umeće vredne članice udruženja ovoga puta prisutnima su prikazale i približile na Božićnoj izložbi upriličenoj u galeriji Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ u Batočini. Svečano otvaranje izložbe organizovano je u četvrtak 5. januara.
- Najsvečaniji hrišćanski praznik Božić idealno je vreme da upriličimo jednu ovakvu izložbu na kojoj smo zajedno sa Udruženjem „Zlatne ruke Batočine“ predstavili radove i običaje koji prate obeležavanje ovog praznika, rekla je direktor centra Jasmina Mladenović i iskoristila priliku da pozove sve Batočince da posete izložbu. Osim u izradi ručnih radova i rukotvorina, odevnih i upotrebnih predmeta u kojima su svi uživali, udruženje, odnosno domaćice okupljene oko njega, za ovu priliku prisutne su potsetile i na stara, zaboravljena, tradicionalna jela iz srpske kuhinje.
Čitavu ovu svečanost pratio je i prigodan program vezan za proslavu Božića i božićnih praznika, dok će sama izložba biti otvorena do 14. januara.