POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Izabrana najlepša dvorišta regiona

04.08.2014. U okviru tradicionalnog sabora “Prođoh Levač, prođoh Šumadiju”, juče su u porti srednjevekovnog manastira Kalenić proglašeni pobednici najlepših dvorišta u Šumadiji. Ove godine u izboru za najlepša dvorišta šumadijskog regiona takmičilo se više od 220 dvorišta sa područja Kragujevca, Batočine, Lapova, Rače, Knića, Aranđelovca i Topole i to u četiri kategorije: najlepše dvorište, najleše parkovsko, najlepše etno dvorište i najlepši detalj dvorišta. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a žiri na mukama. 
Ni batočinska dvorišta nisu ostala nezapažena. Naprotiv! Batočina zaista i ove godine ima razloga da se ponosi na svoje vredne i maštovite domaćine. Porodica Todosijević iz Brzana osvojila je treće mesto za najlepše parkovsko dvorište, dok su Milići iz Nikšića ovogodišnji pobednici za najlepše etno dvorište. Imajući u vidu koliko je učesnika bilo, ovo je zaista veliki uspeh. Pobednici su osvojili vredne nagrade koje su obezbedile turističke organizacije.
Ono što treba posebno istaći je da će Batočina biti sledeće godine domaćin regionalne manifestacije za najlepša dvorišta regiona, a centralno dešavanje planirano je u selu Nikšić, u dvorištu porodice Milić.