POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Izabrana najlepša dvorišta u Batočini

01.07.2015. Po tradiciji, već peti put, birana su najlepša opštinska dvorišta za 2015. god. u organizaciji KTC „Dositej Obradović“. Završna manifestacija koja je održana sinoć, okupila je sve učesnike na jednom mestu i tom prilikom prezentovan je film o dvorištima, a nakon toga i proglašenje. 
Titulu najlepšeg, ove godine ponelo je dvorište porodice Mladenović iz Kijeva, za najlepše parkovsko dvorište izabrano je dvorište Milutina Milojevića iz Badnjevca, za najlepše etno proglašeno je dvorište Cane Kulha iz Batočine, a najlepši detalj ima porodica Milojičić iz Brzana. Ova četiri dvorišta ušla su u izbor za učešće na regionalnoj manifestaciji koja će se ove godine održati krajem avgusta u Brusu. No, i ostala dvorišta nisu ostala nezapažena, svako je na svoj način zavredelo pažnju i dobilo epitet lepog. Za najskladnije izabrano je dvorište Ružice Sremčević iz Batočine, za naj kutak diplomu je dobio Radovan Stojanović iz Batočine, za najoriginalnije detalje porodica Milenković iz Milatovca, za najlepšu fontanu Vladina Stevanović iz Batočine, za najkreativnije proglašeno je dvorište porodice Puzović iz Batočine, najlepši travnjak pripada porodici Karić iz Dobrovodice, dok najlepšu cvetnu terasu ima Radmila Nikolić iz Gornje Batočine.
Prisutnima se obratila  direktorka KTC-a, Jasmina Mladenović, a nakon toga svim učesnicima uručila diplome i poklone. Bila je ovo još jedna prilika da se vidi neka nova ideja, da se razmene iskustva, a ujedno i velika motivacija za neke nove kreacije sa željom da sledeće godine dvorišta budu još lepša i bogatija.