POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Izložba slika Alekse Jevtića i Stefana Stevanovića

06.01.2015. U prepunom holu Kulturnog centra u Batočini upriličeno je otvaranje izložbe slika mladih umetnika Alekse Jevtića i Stefana Stevanovića. Slike su oba slučaja bazirane na portretima, s tim što su kod Alekse to portreti njegovih bliskih ljudi iz okruženja, dok Stefan kroz svoje radove oslikava mračnu stranu ljudskog portreta.
Inače, Aleksa je student druge godine filološko-umetničkog fakulteta na smeru „unutrašnja arhitektura“ u Kragujevcu, dok je Stefan Stevanović student druge godine Fakulteta umetnosti Priština, odsek slikarstvo. Obojica iza sebe imaju dvadesetak grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnici su brojnih nagrada za svoje radove.
Izložbu je zvanično otvorila nastavnica u penziji, Nadežda Popović i tom prilikom ovim mladim umetnicima ukazala na neke bitne činjenice u domenu likovnog stvaralaštva oslanjajući se na svoje lično iskustvo.
U okviru izložbe, brojni posetioci su bili u prilici da uživaju i u muzičkom delu programa u kojem su se predstavile sestre Hristina i Anđela Stojanović koje su sa Aleksom napravile specijalan muzički blok gde su se smenjivale pesme sa zvucima klavira i violine, nakon čega su se uz koktel razmenjivali utisci koji su bili više nego pozitvni te večeri.