POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Otvorena izložba slika "Gružanska jesen"

10.03.2014. Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ je, već po tradiciji, prigodnom manifestacijom obeležio Dan žena, 8. mart.
Damama u čast, u Galeriji Centra u petak je svečano otvorena izložba slika nastalih prethodnih godina na likovnim kolonijama „Gružanska jesen“.
Za sve u životu potrebna je ljubav, pa i u likovnom stvaralaštvu, gde naši umetnici kroz različite materijale i likovne tehnike izražavaju svoje ideje, osećaje, misli i poglede na svet, poručila je, otvarajući izložbu, Jasmina Mladenović, direktor Ustanove.
- Danas smo u prilici da vidimo prava umetnička dela viđena, doživljena i predstavljena iz različitih perspektiva autora na temu „Pejzaži“, dodala je ona.
Likovna kolonija „Gružanska jesen“ osnovana je, sada već daleke 1996. godine, a svakog septembra održava se u nekom od gružanskih sela.
- Kolonija okuplja brojne umetnike iz zemlje i inostranstva. Do sada je organizovano ukupno 18 likovnih susreta na kojima je učestvovalo više od dve stotine umetnika, a među stranim učesnicima našli su se stvaraoci iz Italije, Francuske, Nemačke, Češke, Rusije, Ukrajine, Rumunije, Slovenije i Crne Gore, istakla je Nataša Đurđević, direktorka Turističke organizacije Knić.
U muzičkom delu programa predstavili su se vokalni solista Stefan Đurđević, kao i solisti na violini i bas gitari, Stefan Ilić i Nikola Labović, izvodeći obrade poznatih muzičkih numera u potpuno novom aranžmanu.
Izložba slika sa likovnih kolonija „Gružanska jesen“ biće otvorena naredne dve nedelje, do 21. marta.