POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Batočina sa karavanom Moja Srbija u Kragujevcu

13.07.2015. Pretposlednja stanica karavana „Moja Srbija“ bila je u Kragujevcu, gde je predstavljena turistička ponuda grada i regije, sa posebnim osvrtom na manifestacije, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne lepote, seoski turizam i gastronomiju Šumadije i Pomoravlja. Pored domaćina, GTO „Kragujevac“, na štandovima su se predstavile i lokalne turističke organizacije iz Šumadije, odnosno centralne Srbije, iz Aranđelovca, Topole, Rače, Lapova, Batočine, Rekovca, Despotovca, Trstenika, Brusa i Kruševca, a promovisana je i ponuda još 9 gradova, stalnih učesnika karavana Moja Srbija, iz Kraljeva, Čačka, Užica, Novog Pazara, Novog Sada, Subotice, Niša, Leskovca, Beograda, kao i njihovih susednih opština, opština, lokaliteta, institucija, organizacija i udruženja koja se bave turizmom, kulturom, sportom i ugostiteljstvom. Štandove su imali i Turistička organizacija Srbij, organizator kampanji i Udruženje „Srbija za mlade“, partner projekta.
Prisutne je pozdravio načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Damjan Srejić, kao i direktorka TO Srbija, Gordana Plamenac, a obrativši se gostima, karavan je i zvanično otvorila direktorka GTO Kragujevac, Snežana Millisavljević.
Predstavljajući turistički potencijal Batočine, direktorka KTC „Dositej Obradović“ Batočina, Jasmina Mladenović, uputila je poziv na Petrovdanski sabor u Badnjevcu, koji se održavao samo dan kasnije, ali i pozvala prisutne na Sabor narodnog stvaralaštva „Sveti prorok Ilija“ u Brzanu, kao i na manifestaciju „Obredni hlebovi“ u Batočini. Ujedno, ukazala je na lepotu i bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa, na manastir Grnčarica u Prnjavoru kao  i na crkvu brvnaru u Brzanu, sagrađenu 1822.god.
Karavan „Moja Srbija“ u Kragujevcu, bio je upotpunjen bogatim muzičkim programom. Na bini su se predstavili FILUM, brojni igrači, plesači, pobednica Šljivika, Danica Krstić i finalista takmičenja „Pinkove zvezdice“, Pavle Vasiljević.