POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Veče poezije i muzike

11.03.2015. Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" u saradnji sa Književnim klubom "Miodrag Petrović" sinoć je u Galeriji Kulturno-turističkog centra "Dositej Obradović" organizovala muzičko-poetsko veče "Damama na dar".
Članovi ovog kluba kazivali su stihove svojih kolega, a gosti, Dragan Anić iz Rače i David Zdravković iz Batočine, dame su obradovali poezijom  i muzikom. Anić ih je razgalio stihovima Jovana Dučića, Alekse Šantića i posebno emotivnim izvođenjem „Santa Maria de la salute“ Laze Kostića, dok je Zdravković izveo poznate numere „Lane moje“, „A ti se nećeš vratiti“, „Odiseja“ i „Oči čornije“.
Veče poezije i muzike za dušu, za sve dame, ali i ljubitelje lepe reči, bila je osnovna zamisao koju smo ostvarili sa malo dobre volje uz skladne emocije i podršku pravih poeta i poklonika svemu što se zove kultura. Hvala svima koji su učestvovali u realizaciji ovog događaja, rekla je za naš sajt Milijana Jovanović, direktorka Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Batočine.
Inače, biblioteka ima u planu da u aprilu mesecu organizuje promocije romana „Sveštenik“ Angeline Petrović i dečjeg romana „Leto bez fejsa“ Slađane Bajčić.
Takođe, u toku je i predstavljanje dečje knjige „Šašavi letnji ples“ Danijele Vulićević u područnim seoskim odeljenjima Osnovne škole „Sveti Sava“.