POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
"Zvonce" opet najbolje na festivalu lutkarstva

07.12.2012. Pozorištance „Zvonce“ osnovne škole „Sveti Sava“ još jednom je tijumfovalo na Lutkarskom edukativnom festivalu. Popularni LUTKEF koji se, tradicionalno, održava svakog novembra, ove godine održan je po sedamnaesti put, a domaćin je, kao i prethodnih nekoliko godina, bila Batočina.
Učešće na festivalu, pored Predškolske ustanove „Poletarac“ i Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Batočine, uzeli su i Predškolska ustanova „Nada Naumović“ iz Kragujevca, kao i Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“ i „Svetozar Marković“ iz Kragujevca, zatim Osnovna škola „Svetozar Marković“ iz Lapova i Osnovna škola „Petar Leković“ iz Požege.
Takmičenje je obuhvatilo tri kategorije, predškolski, mlađi i stariji uzrast, a publika i žiri koji je imao težak zadatak da izabere najbolje, uživali su uz sedam zanimljivih predstava, koje su realizovala deca u saradnji sa vaspitačima, učiteljima i stručnim saradnicima.
U kategoriji predškolskih uzrasta prvo mesto zauzela je predstava „Medvedova ženidba“ u izvođenju PU „Poletarac“ iz Batočine. Po ko zna koji put prvo mesto osvojilo je Pozorištance „Zvonce“ OŠ „Sveti Sava“ iz Batočine predstavom „Avanture kraljevskog graška“, dok je kod najstarijih najuspešnija bila OŠ „Dragiša Luković Španac“ iz Kragujevca, koja se predstavila izvođenjem komada „Zamalo, pa Pinokio“.
Svi učesnici festivala dobili su diplome za učešće na smotri i doprinos u domenu lutkarstva, a pobednicima je nagrade, u vidu društvenih igara koje je obezbedila škola domaćin, uručila direktorka LUTKEF-a i član žirija mr. Ana Milovanović.
Batočina će i sledećeg novembra biti domaćin, osamnaeste po redu, manifestacije LUTKEF.