POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Humanitarne predstave za pomoć školskoj drugarici

22.10.2014. Ana Krstić je učenica šestog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Batočini za čije lečenje u Turskoj je neophodno prikupiti 8,5 hiljada evra. 
Učenički parlament osnovne škole ranije je organizovao akciju prikupljanja sredstava za pomoć školskoj drugarici u koju su se već uključili građani, institucije i ustanove u Batočini, preduzeća i lokalna samouprava, a juče su u sali Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ organizivane dve humanitarne predstave za učenike nižih razreda osnovne škole i mališane iz vrtića „Poletarac“. Lutkarsko pozorištance „Zvonce“ izvelo je predstavu „Priče veštice Kate“, a školska dramska sekcija dramski prikaz „Pobuna u biblioteci“.
Istovremeno, u Galeriji Centra bio je postavljen štand za prikupljanje sredstava.
Prema rečima Saške Orlović, koordinatora Kancelarije za mlade Batočina, ove dve predstave će i u utorak, 28. oktobra, biti izvedene u KTC „Stefan Nemanja“ u Lapovu, gde će se, takođe, prikupljati sredstva.
Inače, uplata za pomoć Anastasiji Krstić može se izvršiti kod KBM banke AD Kragujevac na sledeće račune: dinarski 150-1201000698163-82 i devizni 1231018538879.
Svim učesnicima dodeljene su zahvalnice za učešće na manifestaciji, kao dugogodišnjim prijateljima i čuvarima tradicionalnih vrednosti, ali i pojedincima za nesebičnu saradnju i pomoć u organizaciji „Obrednih hlebova“.
I Naravno, kako to obično biva, uz bogatstvo i šarenilo tradicionalnih srpskih jela, druženje je nastavljeno do kasnih večernjih sati.