POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Mali Budo i Pčelica Maja u batočinskom bioskopu

18.10.2014. Dvadesetak dana posle beogradske premijere i batočinska filmska publika imala je priliku da pogleda urnebesu komediju „Mali Budo“, a za ovo ostvarenje među Batočincima vladalo je veliko interesovanje.
Ovaj film je juče u bioskopskoj sali Kulturno-turističkog centra imao čak dve projekcije, od 18 i 20 sati, a prethodio im je 3D spektakl za najmlađe, „Pčelica Maja“.
Inače, film „Mali Budo“ govori o sinu podgoričkog hirurga, ne baš na dobrom glasu, zbog čije greške umire sin jedinac jednog od moćnih Podgoričana. Budimir, mali Budo, podgorički učenik i plejboj, koga glumi Petar Strugar, uz pomoć prijateljskih i rođačkih veza biva prebačen u Beograd, gde se sreće sa svime što nudi prestonica. U Beogradu ga čuva takođe Crnogorac, Mišo Kujović, koga glumi Sergej Trifunović, nepogrešivo prikazujući lik inspektora koji u folderu „Posa“ čuva kompromitiujuće porno klipove funkcionera i moćnika, kako bi mogao da ih ucenjuje. On je, ipak, verni pratilac Buda iako zajedno upadaju u razne situacije koje bi se uglavnom mogle svrstati u crni humor.
Film „Mali Budo“ iako je pun vrcavog, inteligentnog humora, nepogrešivo slika podgorički mentalitet, ali i prikazuje sliku našeg korumpiranog i iskvarenog društva. Iako se završava hepiendom, ostavlja gorak ukus.
Film je debitantsko ostvarenje Danila Bećkovića, a za svega dvadesetak dana prikazivanja obara rekorde gledanosti.