POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   

Damama na dar - koncert Miloša Radovića

12.03.2012. Batočinske dame imale su divan osmomartovski poklon. Za njih je u petak, u sali Kulturno-turističkog centra “Dositej Obradović”, organizovan koncert Miloša Radovića pod nazivom “Pesmom da Vam kažem”.
Miloš je u pratnji orkestra, kojim rukovodi njegov rođeni brat Aleksandar, baš kao i pre godinu i po dana, oduševio batočinsku publiku i učinio da pripadnice lepšeg pola u ovom delu Šumadije ovaj 8. mart dugo pamte.
Za razliku od prethodnog nastupa kada publika, praktično, nije znala šta da očekuje od koncerta, ovoga puta bilo je primetno veliko interesovanje nekoliko dana uoči njegovog održavanja. Malo je reći da su majstori na svojim instrumentima izvodeći starogradske pesme, romanse i evergrin melodije zvučali savršeno. Klavir, dve gitare i dve violine, od kojih je jednu bravurozno svirao, kako su ga tokom večeri najavljivali, maestro Stefan Ilić, uz proslavljeni kragujevački bariton, Miloša Radovića, učinili su da skoro dvočasovni koncert proleti kao tren.
Publika je zajedno sa izvođačima, koje je posle svake numere prekidala gromoglasnim i dugim aplauzima, pevala gotovo svaku kompoziciju, a da doživljaj bude potpun i opravda naziv muzičko-poetske večeri, pobrinuo se poznati kragujevački glumac Vladimir Đorđević, koji je sve to lepo začinio ljubavnim stihovima, odnosno ljubavnom poezijom.
Sve u svemu, bila je ovo još jedna sjajna prilika da se, bar na trenutak, vratimo u neka davna vremena puna ljubavi i romantike, što i jeste osnovna poruka i zamisao ovog druženja.