POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Batočinci učesnici Sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu

05.04.2015. Osam turističkih organizacija iz centralne Srbije predstavilo je turističku ponudu na XVI Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu, od 2. do 4. aprila, u hali Sportskog centra „Čair“.
Kao i prethodne dve godine Batočina, Lapovo, Knić, Rekovac, Rača, Topola, Despotovac i Kragujevac ponudili su brojnim posetiocima sajma mogućnost da za svega nekoliko dana u geografskom centru Srbije upoznaju njihovu istoriju, manastire u okruženju, borave u prirodi, seoskim domaćinstvima, ili da se bave lovom u bogatim lovištima u ovom delu zemlje.
- Zajednički nastup turističkih organizacija Centralne Srbije velika je prednost za mala mesta kao što je naše, a Opština Batočina je na ovaj način dobila priliku da predstavi svoju turističku ponudu, pre svega manastir Grnčaricu u Prnjavoru i crkvu brvnaru u Brzanu, ali i manifestacije – Obredne hlebove, Petrovdanski i Sabor Svetog proroka Ilije, rekla je u izjavi za naš sajt Jasmina Mladenović, direktorka Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“.
Sajam turizma u Nišu ove godine okupio je rekordan broj izlagača – 139, a pored hotelijera, turističkih organizacija i agencija iz Srbije, predstavile su se turističke agencije iz Crne Gore, Grčke, Republike Srpske i po prvi put Mađarske.