POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Predstava "Plastika" igrana u Batočini

19.11.2014. Pozorišna publika u Batočini imala je sinoć priliku da u sali Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ pogleda novi komad Stevana Koprivice „Plastika“, u produkciji „Favi teatra“.
Uloge su igrale glumice Narodnog pozorišta u Beogradu, Nela Mihailović i Suzana Petričević, koja je i režirala ovu predstavu u spoju komedije i drame iz savremenog života.
Prema rečima autora, „Plastika“ je pisana namenski za dve dobre glumice, „a draž je što likovi nisu stereotipi – ni domaćice, ni heroine, ni paćenice, ni splavaruše“.
Likovi su jedna uspešna žena, udovica i jedna novinarka, obe u srednjim godinama. Sreću se u teretani u koju idu dok čekaju plastičnu operaciju u nameri da se „prepakuju“ i bar još jednom pokušaju nešto u životu.
„Dva dijametralno suprotna karaktera, dve naizgled obične, ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smešne i bolne odrednice vremena u kojem živimo, sučeliće se na spravama za kokciju tela i duše. Ishod njihovog susreta je neizvestan, kao i naši životi uostalom“, poručuju glavne protagonistkinje ove popularne predstave.