POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Promocija knjige "Leto bez fejsa"

09.06.2015. Ljubitelji pisane reči, posebno mlađe populacije, imali su za vikend priliku da uživaju u promociji knjige „Leto bez fejsa“ Slađane Bajčić.
Promocija je u organizaciji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ i Književnog kluba „Miodrag Petrović“ organizovana u Galeriji Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“.
Autor knjige, Slađana Bajčić, predstavljajući svoje delo, istakla je da se priča bavi odrastanjem u modernom vremenu koje je brže od svih vozova, o vremenu koje promiče negde iza granica koje su pojmljive, vremenu odrastanja u nekim novim porodicama bez jednog ili oba roditelja, vremenu tehnike i ljubljenja preko kompjutera, vremenu nasilja i vremenu kome ljubav izmiče.Inače, glavni junaci knjige su dve četrnaestogodišnje devojčice, Nina i Mila, koje odlaze na letnji raspust na Zlatibor i, zajedno sa još četvoro drugara, odlučuju da provedu leto bez kompjutera i fejsa. One su željne nečeg novog, drugačijeg od školskih obaveza i četovanja. Željne su pravog događaja i iskrenog prijateljstva što i doživljavaju, sve do trena kada Ninina majka odlučuje da je odvede u Nemačku i odvoji od tek stečene sreće.
U okviru promocije ove knjige, Katarina Karić, predsednica Književnog kluba „Miodrag Petrović“, uručila je nagrade za najbolje radove na konkursu „April, mesec radosti i slavlja“.