POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Batočina po prvi put na sajmu turizma

26.11.2012. Na kragujevačkom „Šumadija sajmu“ od 22. do 24. novembra održan je četvrti po redu Sajam turizma i seoskog turizma koji je okupio preko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva, među kojima su, pored turističkih organizacija, bili i proizvođači etno suvenira, hrane i pića.
Po prvi put na ovoj manifestaciji koja ima za cilj da promoviše turističke potencijale kako Srbije, tako i zemalja u regionu, predstavila se i Batočina. Na štandu Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ predstavljene su znamenitosti batočinske opštine, a na banerima i razglednicama rađenim specijalno za ovu priliku, našli su se motivi verskih objekata – manastira Grnčarice i crkve brvnare u Brzanu, ali i Karađorđevog trga, a ponudu na štandu upotpunili su i upotrebni predmeti koje su izradile članice Udruženja „Zlatne ruke Batočine“.
Turističke organizacije Srbije i Vojvodine, kao i preko 40 gradova i opština Srbije, poput Kragujevca, Kruševca, Kraljeva, Subotice, Brusa, Niša, Smedereva, Šida, Bele Crkve, Knjaževca, Bora, Gornjeg Milanovca, Požarevca, Zrenjanina i drugih mesta, banjski i klimatski centri poput Kanjiže i Sokobanje, uoči zimske sezone prikazali su turističke atrakcije i smeštajne kapacitete svojih destinacija.
Na sajmu su učestvovale i turističke organizacije Banja Luke i Republike Srpske, a ove godine prvi put i izlagači iz Slovenije i Bugarske.
Posetioci sajma bili su u prilici da prisustvuju i prezentacijama i stručnim tribinama, a organizovane su i vodičke ture sa posetom kulturno-istorijskim znamenitostima Kragujevca i okoline.