POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Centralna Srbija na Sajmu turizma u Beogradu

04.03.2014. Na Beogradskom sajmu od 28. februara do 2. marta održani su 36. Međunarodni sajam turizma, 10. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, 10. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ i 5. Međunarodni sajam vina. Posetioci sajma bili su u prilici da se upoznaju sa turističkom ponudom iz 54 zemlje na preko hiljadu štandova.
Na najvećoj regionalnoj manifestaciji, svoje turističke potencijale, ispred Centralne Srbije predstavile su se Gradska turistička organizacija Kragujevac i turističke organizacije Topole, Lapova, Batočine, Rače, Knića i Despotovca.
36. Međunarodni sajam turizma otvorio je vršilac dužnosti ministra privrede Igor Mirović, naglasivši da je turizam privredna grana sa najvećom stopom rasta i da od ovog sajma očekuje nove mogućnosti za investicije i poslovne kontakte, kao i ugovaranje novih poslova i turističkih aranžmana koji vode ka Srbiji.
Na štandu Centralne Srbije održana je prezentacija o turističkim potencijalima grada Kragujevca, ali i ostalih opština sa zajedničkog štanda, kao i seoskog turizma u Šumadiji. Svojim prelepim glasom predstavila se i Kragujevčanka Danica Krstić – vodeći vokal etno muzike, pobravši simpatije i aplauze brojnih posetilaca.