POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Promocija knjige "Srpsko srce Johanovo"

17.02.2014. „Srpsko srce Johanovo“, roman koji je dotakao mnoga srca svojom tužnom, istinitom pričom, predstavljen je u Batočini u petak, 14. februara, u prepunom holu Kulturnog centra. Autor knjige, Veselin Dželetović, bio je gost večeri i podelio svoja iskustva sa brojnom publikom. Roman je baziran na istinitoj priči o Nemcu, Johanu Vagneru, koga je Dželetović upoznao na razvalinama srpskog groblja u jednom kosovskom selu i tada saznao za neverovatnu, gorku, životnu istinu koja se odnosi na trgovinu ljudskim organima na Kosovu i Metohiji. Koliku vrednost i težinu ima ova knjiga, govorio je prof. dr Svetozar Radišić. 
Inače, roman „Srpsko srce Johanovo“ doživeo je jedanaesto izdanje i dobio specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“, a Veselin Dželetović orden Centralne kozačke vojske Ruske federacije, koji mu je dodeljen kao borcu za istinu, na koji je autor jako ponosan.
Promocija knjige održana je u organizaciji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, u saradnji sa Kulturno-turističkim centrom „Dositej Obradović“. Roman je ostavio snažan utisak na sve prisutne, a nekima i suze izmamio. Većina nije odolela kupovini ovog vrednog dela, a sam autor je sa zadovoljstvom potpisivao svaki kupljeni primerak.