POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Veče Stand-up komedije u Batočini

17.04.2014. Ni loše vreme, a ni kiša koja je juče čitavog dana lila kao iz kabla, nisu poremetili prave zaljubljenike u stand-up komediju da prisustvuju Stand up karavanu – Večeri stand-up komedije organizovanoj u Galeriji Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“.
Nenad Danilović alijas Nesha Bridges koji važi za čoveka sa hiljadu glasova i jednog od najboljih imitatora u Srbiji i „crnohumorni“ Aleksandar Perišić do suza su nasmejali batočinsku publiku koja ih je dugotrajnim aplauzima konstantno prekidala i istovremeno aktivno učestvovala u ovom novom pozorišnom obliku.
Bez obzira što spada u žanr popularne komedije, stand-up je uvek neizbežno imao određeni vid društvene satire. U eri novih medija, kad su internet i posebno televizijski kanali preplavljeni raznim vidovima komedije, od sitkoma do reality formata, stand-up je neka vrsta povratka govorništvu i jednostavnoj formi društvene kritike. Kroz laku, naizgled „bezopasnu“ priču, mogu se vrlo oštro i suptilnim sredstvima kritikovati trenutni problemi, kako u lokalnom, tako i u širem, globalnom kontekstu.