POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Dve medalje za kulturno-turistučki centar na Turističkom forumu

19.05.2015. Kulturno-turistički centar “Dositej Obradović” učestvovao je na šestom turističkom forumu, koji je od 13. do 16. maja održan u hotelu „Omorika“ na Tari. Ovogodišnji domaćini foruma bili su Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Užica i Ustanova Sportsko-turističkog centra „Bajina Bašta“.
Sastavni deo foruma su edukacije, predavanja, ali i takmičenja u pojedinačnim i timskim sportovima. 
Na ovom, do sada najposećenijem forumu, bilo je oko 200 predstavnika lokalnih turističkih organizacija, koji su se nadmetali u timskim i pojedinačnim sportovima. U jakoj konkurenciji, KTC Batočina u mešovitoj muško-ženskoj ekipi „Centralne Srbije“, osvojio je zlato u disciplini tenis-fudbal i bronzu u nadvlačenju konopca. O značaju manifestacije, koja se svake godine održava u drugom gradu, govorili su Tihomir Petković, gradonačelnik grada Užica, Radomir Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta, Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije, Boban Perišić, direktor Turističke organizacije Užica, i Dejan Mlađenović, direktor Sportsko turističkog centra  Bajina Bašta. U umetničkom delu programa, prisutni su mogli da uživaju u kraćem scenskom prikazu Užičkog pozorišta, koje je prikazalo humoresku „Erski kabare“.
U naučnom delu foruma, uvodno predavanje na temu  „Destinacijski menadžment“, održao je Prof. dr Jovan  Popesku, a održana je i radionica na temu destinacijskog menadžmenta. „Ekloški centar Radulovački“ imao je svoju prezentaciju, a Ivan Vitorović, održao je predavanje na temu „Uloga privatnog sektora u implementaciji i održivosti projekta”, hotela ,, Mona“, koji je slavio deset godina rada. Kao instrument specijalizacije gastronomske ponude turističke regije Zapadna Srbija, „Planinski doručak“ je takođe bio jedna od tema predavanja, a naučni deo programa završen je predavanjem „Projektni potencijali u turizmu sa osvrtom na projekat EDEN – Izuzetne destinacije Evrope“.
Sledeći, Sedmi turistički Forum biće organizovan naredne godine u Prolom banji, a organizator će biti Turistička organizacija Kuršumlija.