POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Zlatne ruke Šumadije briljirale u Batočini

24.12.2015. Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ u Batočini bio je juče domaćin završne manifestacije gradova i opština Centralne Srbije „Zlatne ruke Šumadije“. Lepotu i bogatstvo svojih turističkih potencijala predstavile su turističke organizacije Kragujevca, Topole, Rekovca, Knića, Rače, Lapova i Batočine.
Brojni posetioci, predstavnici lokalne smouprave i zvanice mogli su uživati u lepom programu, zajednički pripremljen od strane turističkih organizacija Šumadije. Ispred GTO Kragujevac snažan utisak ostavili su članovi ansambla „Svetozar Marković“ Studentskog kulturnog centra, nastupivši uz dve muzičke numere.
Ispred Topole  svojom ručnom radinošću predstavilo se Udruženje žena „Oplenac“, a prezentovano je i vino oplenačkog vinogorja. Turistička organizacija Rekovca pokazala je gastro ponudu Udruženja žena „Levčanke“, a celu priču potkrepio je zdravičar Predrag Blagojević. Manifestaciju su, ispred Rače ulepšali vokalno instrumentalni solista na flauti, Jovana Stanojević i pevačka grupa Srednje škole „Đura Jakšić“. Turistička organizacija Knić upriličila je bogatu izložbu slika „Gružanska jesen“ sa prelepim pejzažima vrhunskih umetnika iz Srbije i inostranstva, a Suzana Tomić, učenica muzičke škole je svojim prelepim glasom oduševila publiku pesmom „Ej dragi, dragi“. Ispred Lapova, Udruženje „Moravska šarenica“ predstavilo je svoje ručne radove i odevne predmete koji su se našli na modnoj reviji, a učenici Srednje škole svoju gastro ponudu. Zlatne ruke Batočine prikazale su sebe u najboljem svetlu raznovrsnom odevnom kombinacijom. Njihove rukotvorine nosili su učenici osnovne i srednje škole u Batočini. I upravo ta, zajednička modna revija Lapova i Batočine ostavila je poseban utisak i veliko oduševljenje svih prisutnih.
U znak lepe saradnje sa KTC“Dositej Obradović“ , kompanija „Asa“ obezbedila je paketiće za sve učesnike progama, a Batočina se još jednom pokazala kao dobar domaćin i organizator. Već sledeće godine domaćin ove manifestacije biće Lapovo.