POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
"Montevideo, vidimo se" u Batočini 27. januara

20.01.2014. Batočinska filmska publika, sada već naviknuta na kontinuirano igranje najnovijih ostvarenja domaće i strane kinematografije, odlično je reagovala na još jedan filmski dan.
Naime, u petak su bioskopsku salu u terminu od 16 časova popunili pretežno mališani, kada se na repertoaru našao animirani 3D blokbaster „Zaleđeno kraljevstvo“, a ništa manje zapaženo nije prošla ni dva sata kasnije ekranizacija romana Mirjane Jakovljević, Mir-jam, „Samac u braku“ - „Kad ljubav zakasni“, rezervisan za starije gledaoce, sa Milošem Bikovićem i Brankicom Sebastijanović u glavnim ulogama. 
- Moram da priznam da smo u početku strahovali kako će, s obzirom da je danas na internetu sve dostupno, ovdašnja publika da reaguje na činjenicu da ponovo radi bioskop. Međutim, najpre smo sa putujućim bioskopom iz Beograda ostvarili dobru saradnju. Batočincima smo najpre omogućili prikazivanje nastavka štrumpfova i „Vulverina“ u 3D tehnologiji, a zatim i domaćeg hita „Vojna akademija 2“. Izuzetno smo ponosni što je naša publika svega desetak dana nakon svetkse premijere imala priliku da uživa u spektaklu „Hobit: Šmaugova pustošenja“, a sada i u „Zaleđenom kraljevstvu“ i filmu „Kad ljubav zakasni“, rekao je za naš sajt Stefan Ilić, umetnički direktor KTC „Dositej Obradović“.
Inače, ljubitelje sedme umetnosti u Batočini uskoro očekuje još jedna poslastica, i to u ponedeljak, 27. januara. U terminima od 16 i 19 časova na repertoaru ovog bioskopa naći će se dugo očekivani nastavak filma „Montevideo, bog te video“, pod nazivom „Montevideo, vidimo se“, koji govori o učešću naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. Ulaznice za ovaj događaj po ceni od 300 dinara već su u prodaji.