POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Svečano obeležen Dan opštine Batočina

22.09.2011."Kao što je to postalo već ustaljena praksa, svake godine za Dan opštine sumiramo rezultate u prethodnom periodu, najavljujemo planove za narednih godinu dana i jasno definišemo pravac i kurs kojih ćemo se u budućnosti pridržavati. Otvorićemo nova radna mesta koja dolaze kao rezultat dobro odrađenih poslova sa investitorima, najpre u Prnjavoru gde će Fijatovkomponentaš u svojim pogonima uposliti 150 radnika, a zatim i u Brzanu gde će kroz izradu betonskih konstrukcija za mostove uhlebljenje naći dodatnih 40 radnika. Svoje pogone širi i "Polipak", tu je i "Grah", dok će se i višegodišnja agonija oko "Kraguja" verovatno vrlo brzo završiti, s obzirom da je za njegovu privatizaciju zainteresovana "Sava" iz Kranja", rekao je povodom Dana opštine Radiša Milošević, predsednik opštine Batočina, i dodao da su otvaranje Trga u Batočini, čiji se radovi privode kraju i svečano puštanje u rad sopstvenog vodovoda kojim će se Batočinci snabdevati zdravom pijaćom vodom, događaji koji će obeležiti dane pred nama.
Svečanosti koja je, kao i ranijih godina, upriličena u Kulturno-turističkom centru "Dositej Obradović", prisustvovao je veliki broj zvanica iz same varošice, ali i iz Šumadijskog okruga.
Odbornici u lokalnom parlamentu su pre tačno deset godina ustanovili diplome i povelje "21. septembar", a njima svake godine na svečanoj sednici bivaju nagrađeni oni koji su postigli zapažene rezultate.
Na XXIII sednici SO Batočina održanoj 7. septembra jednoglasno je odlučeno da se u znak priznanja za izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose afirmaciji, ostvarenju razvoja i ukupnog napretka opštine Batočina, zaslužnim pojedincima i kolektivima dodele nagrade, i to, povelje "21. septembar" Aleksandru Radosavljeviću, savetniku ministra za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava i Dečjem pozorištu "Zvonce" osnovne škole "Sveti Sava", odnosno diplome Stefanu Iliću, violinisti iz Batočine i Miroslavu Pavloviću, pčelaru iz Brzana.