POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Svečanost povodom Dana žena u Kulturno - turističkom centru

08.03.2013.  Manifestacija povodom 8. marta, Dana žena, upriličena je sinoć u Kulturno-turističkom centru „Dositej Obradović“
U okviru ove svečanosti organizovan je Sajam ženskih rukotvorina u kome su svoje radove predstavile članice Pokreta žena „Kneginja Milica“ iz Kragujevca i Udruženja „Zlatne ruke Batočine“.
Takođe, brojni posetioci imali su priliku da uživaju i u prelepoj, nesvakidašnjoj izložbi fotografija „U susret snovima“ kragujevačkog umetnika Dušana Arsenijevića Arvina, dok su se u umetničkom delu programa predstavili solisti na harmonici i violini Milorad Murganić i Stefan Ilić, kao i pesnikinja Leposava Petrović, članica Udruženja pisaca Kragujevca.
Cilj ove manifestacije je, inače, prilika da okupi žene koje svojim zlatnim rukama i maštovitošću promovišu našu tradiciju, borbu za opstanak i očuvanje porodice.
- Drage dame, da i ubuduće budemo ono što jesmo. Jake, snažne, ponekad i ranjive, sve je to deo nas. Kažu da smo bile i ostale večita inspiracija svih umetnika, a ja ću, eto, u ime žena priznati da, ako smo mi Vaša inpiracija, onda ste Vi naša motivacija, rekla je, otvarajući manifestaciju, direktorka Kulturno-turističkog centra, jasmina Mladenović.
Treba reći i to da će izložba fotografija venčanja „U susret snovima“ biti otvorena narednih deset dana.