POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Ekofestival održan u Batočini

22.05.2015. Kompanija „A.S.A“ koja se bavi upravljanjem otpadom na teritoriji batočinske opštine organizovala je danas drugi po redu Dečiji ekofestival „Čistunko“.
Manifestacija čiji je cilj da kroz stvaralaštvo, zabavu i druženje deci svih uzrasta razvije odnos prema ekologiji, čistoći i zdravlju, održana je na Karađorđevom trgu, a osim „A.S.A“-e u organizaciju su bili uključeni Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ i Opština Batočina.
U okviru festivala organizovane su izložbe ručnih radova Udruženja „Zlatne ruke Batočine“ i knjiga Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, odnosno cveća poznatih batočinskih cvećara.U samom programu nastupali su mališani predškolskih ustanova „Poletarac“ iz Batočine i „Naša radost“ iz Lapova, ali i učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Batočine. Takođe, svoje veštine u modernom plesu prikazali su članovi Plesne škole „DC team“ koja funkcioniše pri Centru.
Posebnu pažnju posetilaca privukli su i gosti festivala, pre svih proslavljeni glumci Milorad Mandić Manda, Slobodan Boda Ninković, Marija Veljković i Jovica Tišma, zatim čuveni pronalazač Raša Popov, te poznati pisci Tode Nikoletić i Mošo Odalović.
Najviše oduševljenja, ipak, posebno kod mlađe populacije, izazvalo je pojavljivanje pop zvezde i učesnika popularnog šou programa TLZP – Sare Jovanović.
Iz kompanije „A.S.A“ poručuju da je svrha ovog festivala da se podižući samosvest o higijeni, kulturi i životnoj sredini, dugoročno promeni ponašanje naših mlađih generacija i da kroz njih znanje i navike o zaštiti životne sredine prenesu i njihovim roditeljima.
U toku je, takođe, i konkurs za izradu naj maskote „Čistunka“, a dodela nagrade Eko grand prix obaviće se na finalnom festivalu koji će biti održan 5. juna u Topoli.