POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
U toku radovi na rekonstrukciji grejanja u KTC Batočina

18.11.2011. Prioritet svih prioriteta u infrastrukturnom smislu kada je reč o batočinskom Kulturno-turističkom centru proteklih godina predstavlja nedostatak grejanja. Upravo zbog toga su u ovoj ustanovi, tokom hladnih zimskih meseci poslednjih 16 godina, u nemogućnosti da organizuju i sprovedu bilo kakve kulturno-turističke programe i sadržaje. U prilog rešavanja ovog gorućeg problema jasno govori i podatak da je problem grejanja u KTC-u definisan i kroz Strategiju održivog razvoja opštine Batočina. opštine Batočina. Krajem oktobra meseca opština Batočina je sa kragujevačkom firmom “Termo-mont” potpisala ugovor o izvođenju radova na adaptaciji kotlarnice i grejnih tela u ovoj ustanovi.  Ukupna vrednost radova koje zajednički finansiraju opština Batočina i Južnomoravski region Češke Republike iznosi 2,74 miliona dinara, a njihov završetak se očekuje sredinom decembra. 
- Godinama je grejanje u našoj ustanovi bio najveći problem i izgledao je kao nerešiv. Mi smo, praktično, u godini bar pet meseci bili u nemogućnosti da bilo šta organizujemo u sali, pa je tako naša publika bila uskraćena za mnoge pozorišne predstave, koncerte, priredbe… Od ove zime, po prvi put posle 16 godina, možemo da obećamo mnogo bogatiju ponudu kulturnih sadržaja i, što je podjednako važno, tople prostorije u čitavoj zgradi, rekla je u izjavi za naš sajt Jasmina Mladenović, direktorka ustanove i dodala da se rekonstrukcija odnosi na radove u toplotnoj podstanici, rekonstrukciji komore i kompletne instalacije centralnog radijatorskog grejanja.
Paralelno sa radovima na grejanju, izvode se i radovi na izolaciji, spuštanju plafona i krečenju radnih prostorija na spratu ove ustanove.