POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Obredni hlebovi na Karadjordjevom trgu

09.10.2012. Tradicionalna, šesta po redu manifestacija „Obredni hlebovi“ u organizaciji Udruženja ručnih radova „Zlatne ruke Batočine“ i Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“, održana je na otvorenom, na Karađorđevom trgu u Batočini, u subotu 6. oktobra. Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji, kao nikada do sada, uzeo je veliki broj udruženja iz čitave Srbije, a svoje prelepe rukotvorine, suvenire i ručne radove, predstavila su udruženja iz Vrnjačke banje, Kruševca, Knjaževca, Svilajnca, Soko banje, Pećinaca, Lapova…
Kako je u izjavi za naš sajt rekla Dr Lela Radić, predsednica Udruženja „Zlatne ruke Batočine“, bila je ovo još jedna prilika da se oslika bogatstvo tradicije srpskog sela i hlebova koji kroz istoriju prate običaje Srba, a ovom prilikom priređen je i bogat kulturno-umetnički program. Naime, publici su se predstavili učenici petog i sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ Pričom o hlebu, pesme zapevali Ivana Vukosavljević, Anđela Trojić i Luka Nikolić, a stihove kazivali Zorica Dinčić i Milica Ristić.
Burne aplauze osvojilo je i Kulturno-umetničko društvo „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca igrajući Levač i Šumadiju.
Svim učesnicima dodeljene su zahvalnice za učešće na manifestaciji, kao dugogodišnjim prijateljima i čuvarima tradicionalnih vrednosti, ali i pojedincima za nesebičnu saradnju i pomoć u organizaciji „Obrednih hlebova“.
I Naravno, kako to obično biva, uz bogatstvo i šarenilo tradicionalnih srpskih jela, druženje je nastavljeno do kasnih večernjih sati.