POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Održana četvrta Klincijada u Batočini

19.10.2010. Nema sumnje, jedan od najlepših i najveselijih dana u Batočini je dan jedinstvene, dečije parade, sada već tradicionalne Klincijade, kojoj se podjednako raduju i deca i roditelji. To je dan kada dečija lepota zablista poput Sunca, ozari lica i zagreje srca batočinske publike.
Baš tako je bilo i 15. oktobra u Sali KTC “Dositej Obradović” u Batočini, kada je sedamdesetoro mališana prošetalo velikom binom i predstavilo se u najlepšem, dečijem svetlu. Tog dana vrvelo je od dečije radosti, lepote, ali i nestrpljenja jer je žiri morao da nagradi njih petnaestak – misice, pratilje, mistera, pratioce, najlepše osmehe i manekene, a o tome ko će na Klincijadi postati princ i princeza, odlučivala je publika u prepunoj sali. Ne možemo se oteti utisku da su te večeri pobedila sva deca, a žiri je titulu misica dodelio Mioni Antanasković i Mariji Petronijević, mistera Nikoli Iviću; titulu pratilja ponele su Milica Ilić, Jovana Rajković, Emilija Kovačević i Anđela Stamenković, dok su pratioci bili Aleksandar Petrović i Danijel Avramović. Za najlepše osmehe izabrani su Miona Simić i Aleksandar Ignjatović, a za najmanekene Marija Aranđelović i Ilija Janković. Ova dečija bajka ne bi to bila bez princa i princeze, a njih je, i ove godine izabrala publika. Princezom Klincijade proglašena je Sara Veljković, a ovogodišnji princ je Pavle Cvetanović.
Opština Batočina je i ove godine nagradila princa i princezu, a televizore im je uručio predsednik, Radiša Milošević. Organizator Klincijade KTC obezbedio je nagrade za ostale pobednike, a za sve učesnike zahvalnice. Posebna nagrada za publiku bilo je uživanje u nastupu plesne škole “Fiesta” iz Kragujevca, čije članice već deset godina plene plesnom scenom Srbije. Višestruki su državni i Balkanski prvaci, kao i finalisti svetskog prvenstva, a zahvalnost, pre svih, duguju Jeleni Alempijević, direktorki plesnog kluba “Fiesta” i međunarodnom sudiji za moderan ples, koja je kao pedagog fizičke kulture, ljubav prema telesnom vežbanju prenela stotinama devojčica koje pohađaju ovu plesnu školu. I baš kao što njihov slogan kaže “Ples je lepota koju ne treba opisivati, u njoj treba uživati”, svi koji su bili na Klincijadi složiće se da se dečija lepota ne treba opisivati već se njoj treba prepustiti i u potpunosti uživati.