POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Miloš Radović briljirao batočinskom scenom

24.11.2010. Svako ko je prisustvovao sinoćnjem koncertu gradskih pesama, romansi i evergrina, salu je napustio sa nekim posebnim emocijama. Iako koncert sa sličnom tematikom do sada kod nas nije viđen, publika je na svaku numeru, bilo vokalnu, instrumentalnu ili poetsku, reagovala pozitivno, pa i ne čudi što je izvođače često prekidala dugim, gromoglasnim aplauzima.
A na samoj sceni – majstor do majstora. Zahvaljujući izvanrednim glasovnim mogućnostima kragujevačkog baritona Miloša Radovića, batočinska publika je imala prilike da uživa u raznolokošću njegovog izvođenja, od operske muzike, preko napolitanskih do starogradskih pesama. Njemu su svesrdnu pomoć pružali za klavirom njegov rođeni brat Aleksandar i, kako ga je Miloš najavio, majstor na violini, Batočinac Stefan Ilić. Njihovo bravurozno muziciranje i pevanje stihovima je začinio proslavljeni kragujevački glumac Vladimir Đorđević.
Tokom devedesetominutnog koncerta, čiji je radni naziv „Jesen stiže, dunjo moja“, ova sjajna četvorka je posetioce vratila u neka davna vremena puna ljubavi i romantike, a neretko su i zajedno pevali stihove pesama koje nemaju rok trajanja, prilagođene svakoj prilici, „Ko te ima, taj te nema“, „Čamac na Tisi“, „Srce nije tamburica“ i čuvenu „A ti se nećeš vratiti“, sa kojom ih je publika vratila na bis.