POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Izabrana najlepša dvorišta u Batočini

03.06.2010. Ljubitelji zelenila i lepo uređenih dvorišta imali su sinoć prilike da uživaju u izboru najlepših dvorišta u batočinskoj opštini, koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“. Centralna regionalna smotra koja će okupiti ljude koji u Šumadiji imaju najlepša i najuređenija dvorišta održaće se 13. juna u Vlakči, odakle je pre četiri godine i potekla inicijativa za pokretanjem jednog ovakvog takmičenja.
Kulturno-turistički centra „Dositej Obradović“, u čijem je izboru za najlepše batočinsko dvorište, odnosno „kvalifikacijama“ za najlepše regionalno učestvovalo ukupno 25 domaćinstava, izradio je promo film u kojem je predstavljeno deset najuspešnijih učesnika.
Ipak, tri prvoplasirana dvorišta koja će u Vlakči konkurisati za najlepše, prema oceni žirija,su dvorišta Zorana Vladisavljevića iz Kijeva i Živorada Bratkovića i Vesne Mladenović iz Badnjevca. Diplome su još dobili Branko Radunković iz Prnjavora za uređenje dvorišta sa najvećom snagom i voljom; Verica Milojević iz Žirovnice za najlepši detalj; Milorad Pavlović – Fubalo iz Brzana za najlepše etno dvorište i Slavica Stevanović iz Žirovnice za najlepše parkovsko dvorište. Vredna pomena su bila su i dvorišta Ivana Boškovića iz Nikšića, Srđana Miloševića iz Prnjavora i Radosava Tanasijevića iz Žirovnice.
Inače, svi učesnici manifestacije, osim zahvalnica i diploma, dobili su još sadnice i cveće kojima će dodatno ulepšati svoja dvorišta