POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Izabrana najlepša dvorišta

03.06.2011. Da Batočina ima vredne i maštovite domaćine pokazalo se i ove godine na manifestaciji „Dani otvorenih dvorišta“ u okviru koje su 12 domaćina iz osam sela podelili svu lepotu svojih zelenih, vodenih i cvetnih oaza.
Manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ pokrenuta je pre nekoliko godina u Vlakči, a od prošle godine prerasla je u regionalnu, gde su učešće uzela i sela iz Kragujevca, Aranđelovca, Rače, Knića, Rekovca, Lapova i, naravno, Batočine.
Izbor za najlepše dvorište u Batočini održan je u holu Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ gde je prezentovan film koji otkriva sve lepote ovdašnjih dvorišta, a koji je naišao na opšte oduševljenje kako učesnika, tako i ostalih posetilaca.
- Divim se i Vašoj volji, i Vašoj upornosti i Vašoj mašti. Zaista, od srca Vam čestitam na ovim divnim baštama i divnim dvorištima koja ste Vi Vašim vrednim rukama napravili, rekla je, između ostalog, otvarajući manifestaciju Jasmina Mladenović, direktor Kulturno-turističkog centra.
Svim učesnicima dodeljene su zahvalnice, diplome, promo-film i sadnice sponzora manifestacije, firme „Plant ing“ iz Žirovnice koja se bavi proizvodnjom ukrasnog bilja, projektovanjem i podizanjem zelenih površina.
Za najmaštovitije izabrano je dvorište Danice Stanković iz Brzana. Nevenki Cvetanović iz Crnog Kala pripalo je priznanje za najlepši detalj u dvorištu, dok je titulu najlepšeg parkovskog dvorišta ponelo dvorište Gorice Stefanović iz Dobrovodice.
Među tri prvoplasirana našla su se, na trećem mestu dvorište porodice Slobodana Milenkovića iz Kijeva, drugo je pripalo Desanki Marković iz Prnjavora, a epitet najlepšeg ove godine ponelo je dvorište Slavice Pavlović iz Nikšića. Upravo oni će u subotu, 11. juna, predstavljati Batočinu na regionalnoj smotri u Vlakči.