POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Hit predstava "Pevaj, brate" izvedena u Batočini

13.10.2010. Odavno se za neki događaj u Batočini nije tražila karta više, kao što je to sinoć bio slučaj sa predstavom „Pevaj, brate“. Bravuroznom glumom trojica vrhunskih glumaca Milan Kalinić, Andrija Milošević i Milan Vasić do suza su nasmejali batočinsku publiku u prepunoj sali Kulturno-turističkog centra.
Tekst za ovu „postestradnu tužnjikavu komediju, odnosno muzičku komediju sa poraznim ishodom...“ napisao je Stevan Koprivica, a do sada je nagrađivana na „Danima komedije“ u Jagodini i međunarodnom „Teatar festu“ u Doboju.
„Pevaj, brate“ je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno potčinjenoj dominantnom folk modelu. Jedan pop pevač karijeru gradi tipičnim sredstvima kojima su neki uspeli da postanu zvezde (a on nije); jedan hip hoper u samodopadljivoj koketeriji sa uvezenim šablonom kvazi pobune, te razočarani „metalac“ i vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom.
„Pevaj, brate“ je ironični i duhoviti rekvijem rokenrolu koji je ovde izgubio bitku, ali to niko neće da prizna, muzička komedija sa poraznim ishodom u kome dobijamo novog predstavnika na „Pesmi Evrovizije“.