POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
"Balkanski špijun" pred batočinskom publikom

13.11.2013. Glumci pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi oduševili su sinoć batočinsku publiku sjajnim izvođenjem predstave „Balkanski špijun“ i još jednom jasno stavili do znanja da garant dobre zabave i vrhunske glume ne mora uvek da bude gostovanje nekog pozorišta iz prestonice sa poznatim glumcima.
Svako ko je sinoć prisustvovao izvođenju „Balkanskog špijuna“ Dušana Kovačevića na ovdašnjoj sceni, istinski je uživao. Predstava je i više nego dobro prihvaćena, o čemu svedoči višeminutni aplauz kojim su glumci nagrađeni na kraju.
Inače, reč je o adaptaciji Kovačevićevog teksta koji su veoma dobro preradili Nataša Ilić i Miloš Jagodić. Balkanski špijun, drama o političkoj paranoji Ilije Čvorovića, bivšeg miloševićevca, sada, posle revidiranja stava, lovca na haške optuženike. 
Sledeći svoju paranoju, on proganja svog podstanara u kom vidi haškog optuženika, koji na duši nosi veliki broj zločina i zbog kog nam ne daju u Evropu. Da li je teza „Evropa nema alternativu“ kojom smo svakodnevno bombardovani od strane političara i medija postala naša kolektivna paranoja?
Batočince su sinoć, kroz tragi-komične scene „špijuna“, vodili Dobrivoje Petrović koji je bravurozno dočarao lik Ilije Čvorovića, Mirosalv Živadinović igrajući njegovog brata blizanca Đuru, te Ljubomir Denić u ulozi podstanara Jakovljevića i Suzana Stanković tumačeći lik Danice.