POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Batočinci oduševljeni predstavom "Divan dan"

06.03.2012. Pozorišna publika u Batočini, već naviknuta na gostovanja najpoznatijih domaćih glumaca i najaktuelnijih predstava, proteklih dana imala je poseban razlog da bude zadovoljna. Naime, pozorišna hit predstava po tekstu Stevana Koprivice „Divan dan“ u režiji Slavenka Saletovića, svoje pretpremijerno izvođenje doživela je u petak, 2. marta, pred Batočincima, u prepunoj sali Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“.
Predstava u kojoj su Milorad Mandić Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bulajić i Jelisaveta Orašanin u pojedinim trenucima publiku ostavljali bez daha je, ustvari, glumačka gladijatorska igra četiri glumca o našim nesporazumima i propastima koja na duhovit, lucidan i zabavan način slika svakodnevnicu jedne porodice koju su, kao i sve nas, zadesile brojne nedaće tranzicije. Predstava produkcijske kuće „Favi“ je porodična komedija, album smeha i nostalgije, slike iz života u kojima će se prepoznati svaki gledalac. U centru zbivanja je obična porodica sa svojim svakodnevnim životom u stanu na Voždovcu. Samo, taj život i ta svakodnevnica su do te mere iščašeni da postaju predmet komedije.
Predstava „Divan dan“ je komedija zato što ima srećan kraj i zato što njeni junaci smehom kod gledalaca izazivaju neku vrstu katarze koja u realnom životu ne postoji.
Inače, muziku specijalno za ovu predstavu komponovali su „Osvajači“, a, osim u Batočini, pre beogradske premijere koja je zakazana za 7. mart, pretpremijerno će biti izvedena još u Pančevu i Paraćinu.