POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Predstava "Menjamo žene" napunila salu batočinskog kulturnog centra

0.02.2013. Urnebesna komedija „Menjamo žene“ do suza je sinoć nasmejala publiku u Kulturno-turističkom centru „Dositej Obradović“, a izvanredna i iznad svega duhovita glumačka ekipa, na čelu sa popularnim Milanom Kalinićem koji se ovdašnjem auditorijumu predstavio pre skoro tri godine kultnom predstavom „Pevaj, brate“, više puta je tokom predstave nagrađivana burnim aplauzom.
Predstava „Menjamo žene“ reditelja Radeta Vukotića nastala je po brodvejskom hitu „Volim svoju ženu“ (I love my wife) Majkla Stjuarta, u kome se autor na satiričan način bavi seksualnom revolucijom. Vukotić radnju komada smešta u savremenu Srbiju i kroz niz komičnih situacija prikazuje par koji odlučuje da „prati savremene trendove“ i doživi „ljubavno iskustvo u četvoro“.
Veselin (Srđan Ivanović) i Sonja (Mina Lazarević) su srećan, sasvim običan bračni par, sve dok Veselin u razgovoru sa svojim kumom Markom ne dođe na ideju da „promeni ženu“, a ko je bolji za „ljubav u četvoro“ od najbližih prijatelja - kumova Ane (Ivana Knežević) i Marka (Milan Kalinić).
Kada na tu ideju pristane i Sonja, počinje komedija u kojoj dva bračna para, samo naizgled slobodnih i modernih shvatanja, pokušavaju da se „prilagode celom svetu“ i razmene partnere.
Svi koji su imali sreće da sinoć pogledaju predstavu „Menjamo žene“, slažu se sa ocenom da dugo nisu odgledali bolju komediju, jer je zaista bilo duhovito videti koliko je teško menjati naš balkanski mentalitet kada su u pitanju bračni odnosi.