POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Publika u Batočini oduševljena "Poslednjom šansom"

25.01.2012. Upkos snegu i lošem vremenu, batočinska pozorišna publika sinoć je napunila salu Kulturnog centra u kome je odigrana duo-monodrama „Poslednja šansa“. Tekst za ovu komediju sa pevanjem i plakanjem napisala je Mirjana Bobić Mojsilović koja je sinoć bila i specijalni gost večeri, dok se u glavnoj ulozi pojavila Suzana Petričević. Inače, reč je o najuspešnijoj monodrami prethodne sezone koja je, ujedno, i jedina monodrama koja se izvodi na redovnom repertoaru u Beogradu, za kojom vlada veliko interesovanje. Predstava je na XXXV internacionalnom festivalu monodrame i pantomime prošle godine osvojila Zlatnu kolajnu, odnosno prvu nagradu stručnog žirija publike. Poslednja šansa, osim što je drama sa smejanjem i pevanjem, istovremeno je i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je priča o svetu zabave danas, o „rejtinzima“ i gledanosti kao jedinom merilu uspeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, te, nadasve, o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatimo naredbe svevidećeg oka „Vrhovnog kontrolora“, kako bi smo ostali u igri. Poslednja šansa, konačno, priča priču o rijaliti televiziji, sredstvima rijaliti pozorišta.
Prenoseći impresije sa sinoćnjeg događaja, Jasmina Mladenović, direktorka Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“, u izjavi za naš sajt je rekla da su nakon održane predstave sinoć svi prezadovoljni.
- Publika koja je napunila salu sjajno je prihvatila i Mirjanu Bobić Mojsilović i Suzanu Petričević koja ih je gotovo dovela do suza. Nama kao organizatorima jako je važno i to da su i glumica i književnica oduševljene i publikom i uslovima i ambijentom koji, kako su rekle, nisu očekivale u jednom ovako malom mestu. Meni jedino ostaje da zahvalim svima koji su sinoć bili sa nama i da publici obećam da će u našoj ustanovi i ubuduće biti ovakvih predstava sa našim najpoznatijim glumcima, zaključila je direktorka KTC-a.