POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 
   
Pretpremijera pozorišne predstave "Tamo i nazad"

17.10.2012. Batočinska publika je sinoć imala priliku da prva u Srbiji pogleda pozorišnu predstavu „Tamo i nazad“. Prvo od pet pretpremijernih izvođenja domaća publika dočekala je više nego pozitivno, a čini se da je Andrija Milošević, definitivno, glumac na koga Batočinci najbolje reaguju, ako se ima u vidu da je u prethodne dve godine čak tri puta gostovao u Kulturno-turističkom centru „Dositej Obradović“. Društvo na sceni ovoga puta mu je pravio Marinko Madžgalj u crnoj komediji Stevana Koprivice, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta, a u režiji Juga Radivojevića.
Andrijin lik je Peđa basista, građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja. Sanjao je o rok bendu, a sada u četrdesetoj godini, sa drugarom još iz osnovne škole obilazi manja i veća slavlja, kafane, žurke i rođendane, dok Madžgalj igra Mikija, akademskog muzičara koji tezgari u svadbarskom bendu da bi preživeo i obezbedio porodicu.
Njih dvojicu na početku predstave zatičemo u nedefinisanom prostoru, zbunjene i ošamućene. Saznajemo da se dogodila saobraćajna nesreća i da su stradali, ali oni to ne prihvataju. Da ne bi ostali između života i smrti, odlučuju da pretresu svoje život, da „očiste dušu“ ne bi li tako uspeli ili da se izbave ili da konačno umru.
Inače, pozorišna predstava „Tamo i nazad“ premijerno će biti izvedena 24. oktobra u beogradskom Domu sindikata, a osim u Batočini, pretpremijerno će biti izvedena još u Trsteniku, Užicu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.