POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
   
   
Promocija knjige “Mihajlo Idvorski Pupin - Sa pašnjaka do naučenjaka”

11.06.2015. Galerija Kulturno-turističkog centra “Dositej Obradović” bila je mala da danas primi sve posetioce koji su prisustvovali promociji knjige o Mihajlu Pupinu. Promociju knjige "Sa pašnjaka do naučenjaka" Mihajla Idvorskog Pupina Organizovala je Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" u saradnji sa Fondacijom "Mladen Selak" iz Beograda i Kulturno-turističkim centrom "Dositej Obradović".
Ovom prilikom po primerak pomenute knjige dobili su učenici osnovne i srednje škole u Batočini.Govoreći o knjizi, njen urednik i predsednik Fondacije, inženjer Milan Božić, istakao je da je zaostavština koji nam je ostavio u nasleđe Mihajlo Pupin istovremeno zalog budućnosti, u naporima da izgradimo inovacijsko društvo, koje oslanjajući se na svoja i ukupna svetska dostignuća sa uspehom sebe transformiše u društvo znanja.
Fond “Mladen Selak” je do sada, inače, pored ove knjige, objavio dvanaest brojeva godišnjaka Glasnik, u kojima se mogu pročitati edukativni i interesantni tekstovi o Pupinu, Selaku i ostalim srpskim velikanima.