POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Sabor Sveti prorok Ilija u Brzanu

03.08.2011. Tradicionalni sabor posvećen Svetom proroku Iliji i ove godine okupio je veliki broj posetilaca, a centralna proslava uz prigodan kulturno-umetnički program održana je u crkvenoj porti u Brzanu, koji se i ovoga puta pokazao kao izuzetan domaćin, ali i veran čuvar tradicije i kulturno-istorijske baštine našeg naroda.
Ovogodišnji sabor, sedamnaesti po redu, zajednički su organizovali Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ iz Batočine i Kulturno-umetničko društvo „Branislav Nušić“ iz Brzana, a kao i ranijih godina, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Batočina.U programskom delu nastupila su tri društva, i to, uz domaćina, KUD „Branislav Nušić“ iz Brzana, još i KUD „Fabrike reznog alata“ iz Čačka i prošlogodišnji učesnik sabora, KUD „Adam Milutinović Šamovac“ iz Dragobraće.
Kao i ranijih godina o Svetom Iliji, tako je i juče Brzan, bez sumnje, bio centar kulturnih dešavanja u čitavoj Šumadiji, a učesnici i gosti sabora pomogli su tradiciji da živi i da je drugi na pravi način, kroz narodne pesme, igre, narodnu nošnju i ostala obeležja, dožive.