POČETNA O NAMA MANIFESTACIJE MULTIMEDIJA VESTI KONTAKT
 

Kulturno - turistički
centar
"Dositej Obradović"
Batočina

tel. 034 6841 539

   
Sabor Sveti prorok Ilija održan u Brzanu

03.08.2010. Tradicionalni Brzanski sabor posvećen Svetom proroku Iliji i ove godine okupio je veliki broj posetilaca, a centralna proslava uz prigodan kulturno-umetnički program održana je u crkvenoj porti.
Ovogodišnji sabor, šesnaesti po redu, zajedniči su organizovali Kulturno-turistički centar “Dositej Obradović” iz Batočine i Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Brzana, a kao i ranijih godina pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Batočina. U programskom delu nastupilo je ukupno pet društava, i to uz domaćina, KUD “Branislav Nušić” iz Brzana, još i KUD “Batočina”, KUD “Žirovnica”, zatim pobednik Zimskih šumadijskih igara KUD “Adam Milutinović Šamovac” iz Dragobraće, KUD “Sveta Milanović Potaje” iz Bagrdana i u okviru njega Biljana Đurđević, finalista prestižnog takmičenja “Ja imam talenat”. Odličan nastup imala je i pevačka grupa “Žubor” iz Batočine, a ipak, najjači i najupečatljiviji utisak ostavili su mališani KUD-a “Branislav Nušić” iz Brzana koji su na debitantskom nastupu od opštine Batočina nagrađeni sa 100 000 dinara.
Brzan je juče, bez sumnje, bio centar kulturnih dešavanja u čitavoj Šumadiji, a celokupnu kulturno-zabavnu manifestaciju upotpunilo je i Udruženje “Zlatne ruke Batočine”, koje je u na štandu u porti izlagalo svoje rukotvorine.